23.10.18
Ο πλέον επιτυχημένος όλων των εποχών Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας   
25.02.08

Λένε ότι στον αθλητισμό όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, συμφωνώ και εγώ με αυτό. Μετά τη πρόκριση της εθνικής μας ομάδας των γυναικών στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο, ο προπονητής της ομάδας μας Κούλης Ιωσηφίδης θα έχει την ευκαιρία θεού θέλοντας να κάνει ένα πολύ μεγάλο ρεκόρ που δεν νομίζω να το έχει καταφέρει κανείς άλλος στην Ελλάδα και ίσως σ' όλον τον κόσμο σε ομαδικό άθλημα (αν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες ας με ενημερώσει).
Θα είναι γι' αυτόν η πέμπτη του Ολυμπιάδα που βρίσκεται στο πάγκο (τρεις με την εθνική ανδρών και δύο με τις γυναίκες) και μαζί με τη κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, δεν μπορεί να μην του δοθεί ο τίτλος του πιο επιτυχημένου προπονητή όλων των εποχών.


Ο Κούλης Ιωσηφίδης σαν παίκτης αγωνίστηκε στις Ολυμπιάδες του 1968 στο Μεξικό και το 1972 στο Μόναχο.
Σαν προπονητής της εθνικής ομάδας των ανδρών συμμετείχε στις Ολυμπιάδες του 1988 στη Σεούλ, του 1996 της Ατλάντα και του 2000 στο Σίδνεϊ.
Σαν προπονητής της εθνικής γυναικών συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Αθήνας του 2004, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση και θα συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα του Πεκίνο 2008.