23.10.18
Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας   
30.03.08
Οι αδελφοί Αφρουδάκη πρωταγωνιστούν σε τηλεοπτικό σποτ στο πλαίσιο της Δυναμικής Εκστρατείας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με αισιοδοξία και φαντασία αναλαμβάνει να δώσει χρώμα και χρήσιμες πληροφορίες για την αντιμετώπιση γνωστών σε όλους μας προβλημάτων, που έχουν προκύψει από το σύγχρονο τρόπο ζωής αλλά και να απαντήσει στο «γκρίζο» της εποχής μας!
Η εκστρατεία απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, σε γονείς και καθηγητές και διακηρύσσει ότι:

Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ

ΒΡΕΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

Η εκστρατεία έχει ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των νέων για τη σωστή αντιμετώπιση προβλημάτων όπως το κάπνισμα σε νεαρές ηλικίες, τα ναρκωτικά, ο αλκοολισμός, η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, ο σχολικός εκφοβισμός, η ελλιπής ενημέρωση γύρω από τη σεξουαλική αγωγή και η υπερβολική χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Για την υλοποίηση της εκστρατείας «Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ» δέκα δημοφιλή πρόσωπα προσφέρθηκαν εθελοντικά να γίνουν «πρεσβευτές» των θεματικών ενοτήτων. Συνδυάζοντας τον πολιτισμό και τον αθλητισμό οι «πρεσβευτές» μιλούν στη γλώσσα των νέων, ταυτόχρονα εμφορούνται από της αξίες της καλής υγείας και αποτελούν πρότυπα γι? αυτούς. Ο κάθε πρεσβευτής συνδέεται με ένα χρώμα, ανάλογα με τη θεματική ενότητα, αναλαμβάνει να γίνει σημαία της καμπάνιας των χρωμάτων και συνεγείρει τους νέους με την παρουσία του.

Οι «πρεσβευτές» ανά ενότητα:

Μάριος Αθανασίου - Βία/ Σχολικός εκφοβισμός

Γιώργος, Χρήστος και Ζάχος Αφρουδάκης - Άσκηση

Ζέτα Μακρυπούλια - Σεξουαλική Αγωγή

Λίνα Σακκά - Διατροφή

Δημήτρης Διαμαντίδης - Ηλεκτρονικά παιχνίδια/ Διαδίκτυο

Νίκος Κακλαμανάκης - Κάπνισμα

Χρήστος Λούλης - Αλκοόλ

Γιάννης Τσιμιτσέλης - Ναρκωτικά