23.09.18
Βούλα Κοζομπόλη - Μίνι Συνέντευξη Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας   
10.08.08
kozompoli_photoΗ αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας των Γυναικών Βούλα Κοζομπόλη, λίγες ώρες πριν τη πρεμιέρα της ομάδας μας στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, μας έκανε τη τιμή να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις, δίνοντας μας μια εικόνα για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις της από την Ολυμπιάδα και για τους στόχους της ομάδας μας στους αγώνες. 

 

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη διοργάνωση και τις εγκαταστάσεις; Θα θέλαμε να κάνεις μια σύγκριση με την Ολυμπιάδα της Αθήνας.

"Οι πρώτες εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Το Ολυμπιακό Χωριό είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Οι Κινέζοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, είναι μέσα στο πράσινο, με όλες τις ανέσεις. Ίσως σ' αυτό που υστερεί λίγο σε σχέση με της Αθήνας είναι το φαγητό.
Οι Εγκαταστάσεις είναι όλες πολύ καλές, οι Κινέζοι εθελοντές πολύ εξυπηρετικοί. Το μόνο πρόβλημα είναι η πολύ ζέστη και η υγρασία".Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας στο Ολυμπιακό Τουρνουά;

"Ο Πρώτος στόχος είναι να καταφέρουμε να μπούμε στην εξάδα. Γιατί αν έρθουμε τέταρτες στον όμιλό μας παίζουμε κατευθείαν για τις θέσεις 7-8, οπότε δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μπορούμε να κοιτάμε πιο μακριά, αν πρώτα δεν μπούμε στην εξάδα. Μετά η τετράδα και μετά ότι καλύτερο μπορούμε εφόσον περάσουμε".


Ποιες ομάδες πιστεύεις θα διεκδικήσουν τα μετάλλια;

"Προσωπικά πιστεύω ότι πολύ πιθανόν δύο απ' αυτές θα είναι η Ρωσία και η Αμερική. Χωρίς αυτό όμως να θεωρείται δεδομένο. Αυτή τη στιγμή είμαστε 8 ομάδες οι οποίες όλες είμαστε ικανές και για το μετάλλιο αλλά και για την όγδοη θέση".Τ' όνειρο κάθε αθλητή είναι η συμμετοχή του σε μια Ολυμπιάδα. Εσύ το έχεις καταφέρει δύο φορές, όπως επίσης έχεις καταφέρει μα κατακτήσεις το ασημένιο μετάλλιο. Τι συμβουλές θα έδινες στα νέα παιδιά;


"Να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Αυτά που έχουν να κερδίσουν, και δεν μιλάω για υλικά αγαθά, είναι πάρα πολλά. Μακριά όμως από κάθε σκεύασμα doping. Υπομονή και επιμονή, συνεχής προσπάθεια και υψηλοί στόχοι. Και είτε καταφέρουν κάποια στιγμή να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο είτε όχι, στο τέλος αυτά που έχουν κερδίσει σαν άνθρωποι θα είναι πάρα πολλά, τα οποία σίγουρα θα είναι πολύτιμα εφόδια για την μετέπειτα ζωή τους".


Εμείς θα ευχηθούμε στην αρχηγό μας και στην ομάδα μας καλή επιτυχία και να  ευχαριστηθούν τη παρουσία τους στους μεγάλους αυτούς αγώνες.