23.09.18
Καράβι Ακυβέρνητο... Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας   
28.11.08


Σαν καράβι ακυβέρνητο που μπάζει νερά σε τρικυμία μοιάζει αυτό τον καιρό το Ελληνικό πόλο. Καθώς έπειτα από τα ατυχή αποτελέσματα το τελευταίο χρόνο, φάνηκε η γύμνια του, αφού για χρόνια έχοντας σα βιτρίνα την εθνική ομάδα δεν έγινε καμία προσπάθεια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και την σωτηρία του αθλήματος.


Βασιζόμενοι σε μια σπουδαία φουρνιά παικτών που αντί να το εκμεταλλευτούν και να φέρουν το πόλο στο προσκήνιο, άφησαν τα πάντα στη μοίρα τους και έκαναν μόνο προσωπική προβολή.
Δημιούργησαν και ένα μηχανισμό που να τους εξασφαλίζει την επανεκλογή τους και νοιώθουν σαν Καίσαρες, ακλόνητοι από τη θέση τους. Όμως το καράβι έχει αρχίσει και μπάζει νερά και πάει για φούντο και το κακό είναι ότι δεν θα πάνε και αυτοί μαζί του γιατί τη τελευταία στιγμή θα το εγκαταλείψουν.

Αυτή τη στιγμή και ενώ οι υποχρεώσεις των εθνικών μας ομάδων σε σύντομο χρονικό διάστημα αρχίζουν (21 Ιανουαρίου - 1η Αγωνιστική World League), δεν έχουν αποφασίσει ακόμα για τις τεχνικές ηγεσίες των ομάδων μας, προφασιζόμενοι την οικονομική κρίση. Όμως όπως λέει και η σοφή λαϊκή μας παροιμία, «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν...». Έπρεπε να είχαν γίνει οι κατάλληλες τομές που θα έκαναν το άθλημά μας δυνατό ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις όποιες αντιξοότητες και να προχωρά μπροστά.

Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά και όσο συντομότερα τόσο καλύτερα. Λύσεις σίγουρα υπάρχουν, θέλουν όμως τόλμη. Σίγουρα το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, χρειάζεται μια εκ βαθέων αναδιοργάνωση και τη συναίνεση όλων σε μια προσπάθεια που όλους θα ωφελήσει.

Πάντως δεν είναι λύση αυτό που φημολογείται, για χορηγούς δηλαδή που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν οικονομικά mε αντάλλαγμα τη πρόσληψη προπονητή της δικής τους επιλογής.