23.10.18
Ανασφάλιστοι!!! Ντροπή!!! Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας   
02.02.09
Wout_ins.jpg picture by water-polo_gr

Με αφορμή τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό του αθλητή του Παναθηναϊκού Κώστα Δήμου σε τροχαίο ατύχημα, έπεσε στην αντίληψη μου ένα πολύ σημαντικό θέμα και αυτό δεν είναι άλλο από την ασφάλιση των παικτών.
Σας πληροφορώ λοιπόν ότι σήμερα εν έτη 2009, οι παίκτες της Α1 και οι προπονητές είναι ανασφάλιστοι και όταν λέω ανασφάλιστοι, εννοώ ότι δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να ασφαλίσει τους παίκτες και τους προπονητές, είναι όλα αφημένα στην φιλοτιμία του σωματείου αν θα τους ασφαλίσει.

Τα παιδιά ασχολούνται μ' ένα από τα πιο απαιτητικά και επίπονα αθλήματα, κάνοντας διπλές και τριπλές προπονήσεις, καταναλώνοντας τη ζωή τους είτε στις πισίνες, είτε στους δρόμους τρέχοντας από εδώ και από εκεί για προπονήσεις και αγώνες, για πολλούς δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθούν επαγγελματικά με  κάτι άλλο και οι υπεύθυνοι για αυτούς, μετά από τόσα χρόνια που βρίσκονται σ' αυτές τις θέσεις, δεν φρόντισαν να τους εξασφαλίσουν ένα μέλλον αν κάτι πάει στραβά!!! Απαράδεκτο!!! 

Απαράδεκτο, γιατί αυτοί οι κύριοι και οι θέσεις που κατέχουν, υπάρχουν χάρη σ' αυτά τα παιδιά και ιδιαίτερα σήμερα, με την αυξημένη βία στα γήπεδα, είναι εγκληματικό να μην έχει θεσπιστεί η υποχρεωτική ασφάλιση των παικτών, των προπονητών και όλων των άλλων που εμπλέκονται στη διεξαγωγή των αγώνων (διατητές κλπ.).
Ακόμα και οι παίκτες των εθνικών μας ομάδων δεν είναι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες που πήρα.

Θεωρώ επίσης απαράδεκτο, που οι σύνδεσμοι των παικτών και των προπονητών τόσα χρόνια δεν έχουν κάνει κάτι για να θεσπιστεί αυτό το μέτρο που αφορά του ίδιους.