23.10.18
Εσείς πρέπει να ντρέπεστε!!! Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας   
18.02.09


Με αφορμή τις χθεσινές  δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟΕ σχετικά με τις απαιτήσεις των παικτών της εθνικής μας ομάδας για τα οδοιπορικά της ολυμπιακής προετοιμασίας, τα οποία χρωστά, έχω να κάνω κάποιες διαπιστώσεις και κάποιες ερωτήσεις.
Δηλώσατε λοιπόν στους παίκτες, «Πρέπει να ντρέπεστε. Βγήκατε 11οι (σ.σ.: στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και όταν σας λένε καλημέρα, μιλάτε μόνο για λεφτά. Αν νομίζεται ότι σας φοβόμαστε, κάνετε λάθος. Είναι τιμή σας να παίζεται στην εθνική ομάδα».


Αλήθεια, οι παίκτες είναι υπεύθυνοι για την 11η θέση; Τον κύριο Καμπάνια τον έχετε πληρώσει ή του χρωστάτε ακόμα; Του βοηθού του, του χρωστάτε ή τον επιβραβεύσατε με αύξηση και προαγωγή ως καλός δημόσιος υπάλληλος; Και τέλος στον εαυτό σας χρωστάτε τίποτε;
Αν σας χρωστούσαν και σας κορόιδευαν θα συζητούσατε περί ανέμων και υδάτων ή θα προσπαθούσατε να βρείτε τρόπο να πάρετε τα χρήματά σας;
Τώρα αν φοβάστε τους παίκτες και ασφαλώς τους φοβάστε, αλλιώς δεν θα κάνατε αυτή τη δήλωση.
Όλοι συμφωνούν ότι είναι τιμή για κάθε παίκτη να παίζει στην εθνική ομάδα και να τιμά την πατρίδα του. Όμως για κανέναν παίκτη δεν είναι τιμή να παίζει στην ομάδα που διαχειρίζεστε και θεωρείτε τους παίκτες ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης τους κοροϊδεύετε και αν δεν πάνε με τα νερά σας τους εξυβρίζετε και τους πετάτε έξω από το "μαγαζάκι" σας . Αυτές είναι αντιλήψεις παραγόντων μιας πενηνταετίας πριν. Πρέπει να καταλάβετε, ότι οι παίκτες είναι οι αστέρες, είναι αυτοί που θα φέρουν τον κόσμο στις πισίνες και η εικόνα τους αντικατοπτρίζει στον κόσμο το άθλημά μας και όχι η δικιά σας ευτυχώς.
Πιστεύω ότι είναι καιρός κάποιοι σοβαροί παράγοντες από τα σωματεία να μαζευτούν μαζί και με όλους όσους αγαπούν το άθλημα, να τα βρουν και να φτιάξουν μια λίγκα, που θα αναβαθμίσει την εικόνα του αθλήματος, θα το φέρει πιο κοντά στη τηλεόραση και στον κόσμο, θα φέρει έσοδα και να απαλλαγούμε από εσάς που μόνο τη καρέκλα σας και τη προβολή σας έχετε στο μυαλό σας.