20.10.17
Άντι Μελιδώνη "Στόχος είναι η κατάκτηση και των 2 τίτλων" Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας   
05.03.09
melidoni_photo1Η αρχηγός της Βουλιαγμένης Άντι Μελιδώνη μας μίλησε για το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τη Γλυφάδα για  το Champions Cup. Ο αγώνας θα κρίνει ποια ομάδα θα προκριθεί το Final Four  της διοργάνωσης και είναι ο επαναληπτικός του αγώνα που έγινε στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Πειραιά στις 31 Ιανουαρίου και στον οποίο η Βουλιαγμένη είχε νικήσει με 7-6.

Ποια είναι η επιδίωξη της ομάδας σου στο παιχνίδι της Κυριακής με τη Γλυφάδα για το ChampionsCup; Που πιστεύεις θα κριθεί το αποτέλεσμα του αγώνα;
Βασικός στόχος του ΝΟΒ για το παιχνίδι της Κυριακής είναι η πρόκριση, η οποία μπορεί να έρθει και με ισοπαλία! Προσωπικός μου στόχος είναι η νίκη. Το παιχνίδι βέβαια δεν είναι εύκολο. Το ότι έχουμε κερδίσει τη Γλυφάδα φέτος σε κάθε μας αναμέτρηση δε σημαίνει τίποτα. Είναι ένας νοκ αουτ αγώνας και μπορούν να συμβούν όλα.
Το στοιχείο που κρίνει τα αποτελέσματα στα δύσκολα παιχνίδια είναι η άμυνα! Η ομάδα που θα καταφέρει να αποφύγει τα εύκολα γκολ θα είναι η νικήτρια! Επίσης η ομάδα που θα παίξει με πάθος και δυναμικότητα θα πάρει το εισιτήριο για το Final 4!

Ποιοι είναι οι στόχοι της Βουλιαγμένης τη φετινή περίοδο;
Μετά από μια χρονιά κατά την οποία φτάσαμε σε δύο τελικούς αλλά δεν κερδίσαμε κανέναν, φέτος που η ομάδα είναι πλήρης και σε πολύ καλή κατάσταση, στόχος είναι η κατάκτηση και των 2 τίτλων! Πιστεύω ότι η Βουλιαγμένη έχει πολλές δυνατότητες και αν παίξει σύμφωνα με αυτές μπορεί να κερδίσει κάθε ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Που οφείλεται η φετινή πετυχημένη πορεία της ομάδας που την επανέφερε στη κορυφή και τι πιστεύεις ότι έφταιξε στην απώλεια του περσινού τίτλου;
Πιστεύω ότι φέτος η Βουλιαγμένη είναι μια υπερπλήρης ομάδα. Έχει σε κάθε θέση παίκτριες πολύ καλού επιπέδου, αν και έχει τη μεγάλη απουσία της Αντιγόνης Ρουμπέση, η οποία ελπίζουμε να δώσει το παρόν στη συνέχεια.
Έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά και οργανωμένα και έχει αλλάξει η ψυχολογία και ο τρόπος που βλέπουμε εμείς οι ίδιες την ομάδα μας! Χωρίς να υποτιμάμε κανέναν, πλέον πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητές μας, κάτι που δεν κάναμε την περσινή χρονιά, που παίξαμε τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με αρκετό άγχος και φόβο!

Τι διαφορές βλέπεις στο φετινό πρωτάθλημα;
Οι ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα έχουν ενισχυθεί από πάρα πολύ καλές και πολλές ξένες παίκτριες κάτι που το κάνει πολύ πιο ανταγωνιστικό από άλλες χρονιές! Έχει ανέβει πολύ το επίπεδο γι' αυτό και βλέπουμε να μην υπάρχει μόνο η Γλυφάδα και η Βουλιαγμένη, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, αλλά και άλλες ομάδες να πλησιάζουν, να επηρεάζουν αποτελέσματα και να διεκδικούν πράγματα.

Ποιες είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;

Σαν αρχηγός της Βουλιαγμένης τα τελευταία χρόνια είχα την τύχη να σηκώσω αρκετά πρωταθλήματα Ελλάδος και ένα Len Trophy! Αυτό που μου λείπει και που φτάσαμε τόσο κοντά πέρσι είναι το Κύπελλο Ευρώπης! Προσωπικός στόχος λοιπόν είναι να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και σε υψηλό επίπεδο, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει φέτος τους 2 τίτλους που έχασε πέρσι!

Ποιο πιστεύεις θα είναι το μέλλον της Ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης;
Αν κρίνω από τις νεότερες παίκτριες που πρωταγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα και κυρίως στη Βουλιαγμένη, θα έλεγα ότι υπάρχουν δυνατότητες για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον! Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται καλή οργάνωση από όλους τους φορείς και πολύ δουλειά, όρεξη και πειθαρχία από τα νέα παιδιά! Οι σωστές βάσεις έχουν τοποθετηθεί και μετά τις παλιότερες επιτυχίες και ειδικά το ασημένιο μετάλλιο στου 2004, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ αισιόδοξα!