20.10.17
Εύη Μωραϊτίδου "Θέλουμε τη Πρόκριση" Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας - Φωτό: Κώστας Κολοκυθάς   
05.03.09
moraitidou_photoΗ αρχηγός της Γλυφάδας, Εύη Μωραϊτίδου, μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις της και τους στόχους της ομάδας της για το κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη, όπως επίσης και για το πρωτάθλημα που βρίσκετε σε εξέλιξη.

Στο κρίσιμο παιχνίδι της Κυριακής με τη Βουλιαγμένη, η ομάδα σου θέλει τη νίκη για να πάρει τη πρόκριση. Θέλω να πεις πως βλέπεις το παιχνίδι.
-Αυτή τη στιγμή το φαβορί για τη πρόκριση είναι η Βουλιαγμένη, μετά και τις κακές εμφανίσεις τις Γλυφάδας στα τελευταία παιχνίδια. Όμως μη ξεχνάμε ότι και στο πρώτο παιχνίδι κανείς δεν περίμενε ότι μπορούσαμε να απειλήσουμε τη Βουλιαγμένη, χωρίς να έχουμε και τη βοήθεια της Βένγκερ.

Ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι της Γλυφάδας και τι φταίει για τη φετινή κάμψη;
-Όταν είσαι πρωταθλητής σίγουρα και την επόμενη χρονιά στόχο πρέπει να έχεις το πρωτάθλημα αλλά και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Μέχρι τώρα η ομάδα δεν έχει δείξει ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και γι αυτό σίγουρα ευθύνονται όλοι. Δεν είναι όμως τώρα η κατάλληλη στιγμή για να αποδοθούν ευθύνες αλλά να γίνει προσπάθεια συσπείρωσης της ομάδας ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού της Κυριακής αλλά και της συνέχειας του πρωταθλήματος.  

Βλέπεις διαφορές στο φετινό πρωτάθλημα και αν ναι πως το αξιολογείς;

-Υπάρχουν διαφορές ,πρώτον στο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος με τα play off. Δεν μεταφέρεται η βαθμολογία και ουσιαστικά το πρωτάθλημα κρίνεται στο τέλος. Βέβαια οι δύο πρώτες ομάδες δεν παίζουν στον πρώτο γύρο των play off και ο πρώτος έχει πλεονέκτημα έδρας. Το πρωτάθλημα θα το πάρει η ομάδα που θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών και θα έχει βάθος πάγκου, ίσως αυτό είναι και πιο αξιοκρατικό.
Μια ακόμα σημαντική διαφορά σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα είναι η αύξηση του  αριθμού των ξένων παιχτριών από δύο σε τρείς. Αυτό μπορεί να εξυπηρετεί τα σωματεία και να κάνει ίσως πιο ενδιαφέρων το πρωτάθλημα αλλά δε βοηθάει το ελληνικό πόλο. Πολλές κοπέλες δεν παίζουν και δεν αποκτούν εμπειρίες, απ? αυτές όμως τις νεαρές παίχτριες θα πρέπει να στελεχωθεί η εθνική ομάδα στο μέλλον.  

Θα ήθελα να αναφερθείς στους προσωπικού σου στόχους και να μου πεις τη γνώμη σου για το μέλλον του γυναικείου πόλο στην Ελλάδα.
-Ως παίχτρια της Γλυφάδας στόχος μου φέτος είναι να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Όσο για το γυναικείο πόλο θα πρέπει να ενδιαφερθούν τόσο η ομοσπονδία όσο και τα σωματεία ώστε η εθνική ομάδα να φέρει και άλλες επιτυχίες στο μέλλον. Υπάρχουν ταλέντα αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά και από τις ίδιες και από τους προπονητές.