23.10.18
Η Παράγκα Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας   
08.03.09
paraga

Θα σας διηγηθώ μια ιστοριούλα, ένα μικρό παραμυθάκι, που είναι ένας από τους λόγους που έφτιαξα αυτό το site.

Ήταν λοιπόν μια φορά και ένα καιρό, ένα χωράφι που το έλεγαν πόλο, ένα απόμερο και άγνωστο μέρος. Πάνω σ' αυτό το χωράφι κάποιοι πήγαν και έφτιαξαν μια παράγκα.


Μέσα σ' αυτή τη παράγκα μεγάλωσαν πολλά παιδιά, φτωχικά, και αρκετά από αυτά με κόπο και επιμονή κατάφεραν να γίνουν επιτυχημένα.
Οι επιτυχίες των παιδιών αυτών άρχισαν να κάνουν το μέρος αυτό γνωστό και το επισκέπτονταν πολλοί για να δουν αυτά τα παιδιά και να τα θαυμάσουν, έτσι το χωράφι πήρε αξία και έγινε οικόπεδο.
Τα παιδιά αυτά όταν μεγάλωναν δεν μπορούσαν να μένουν στη παράγκα και έφευγαν για κάτι καλύτερο. Και όσα ήθελαν να μείνουν, αυτοί που είχαν τη παράγκα τα έδιωχναν γιατί δεν χώραγαν.
Το οικόπεδο σιγά - σιγά έχανε τη αξία του, γιατί με τη παράγκα επάνω ασχήμαινε το τόπο και ο κόσμος έπαψε να το επισκέπτεται. Όμως αυτοί που είχαν φτιάξει τη παράγκα με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να τη διατηρήσουν.

Ήρθε η ώρα να γκρεμίσουμε τη παράγκα, να χτίσουμε στο οικόπεδο ένα πανέμορφο σπίτι που να μας χωράει όλους παλιούς και νέους, να μεγαλώνουν τα παιδιά μέσα στη ζεστασιά και τη φροντίδα όλων μας. Και να έρχονται όλοι να το θαυμάζουν για την ομορφιά του και για τις επιτυχίες του, να γίνει πόλος έλξης για όλους.

Εύχομαι το παραμυθάκι αυτό, να έχει όπως όλα τα παραμύθια
Happy End.
Και να θυμίσω ότι είναι πολύ εύκολο να γκρεμίσεις μια παράγκα, ακόμα και μ' ένα φύσημα που λέει ο λόγος... αρκεί να φυσήξουν πολλοί μαζί...