23.10.18
"Τέλος Εποχής" Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας - Φωτό: Κώστας Κολοκυθάς   
15.03.09
Glyfad_paikt_01.jpg picture by water-polo_gr

Ο χθεσινός αγώνας της ομάδας γυναικών της Γλυφάδας με αντίπαλο τη ΝΕΠ ουσιαστικά σήμανε το "Τέλος Εποχής" του ιστορικού συλλόγου με οκτώ πρωταθλήματα Ελλάδας και δυο πρωταθλήματα Ευρώπης. Αυτό έγινε εξαιτίας της απόφασης της διοίκησης της ομάδας να απελευθερώσει τις τρεις ξένες παίκτριες και συνάμα να ζητήσει την μείωση των οικονομικών απαιτήσεων των Ελληνίδων παικτριών και του προπονητή στα 2/3 των συμφωνηθέντων, βγάζοντας πλέον από το στόχο της το πρωτάθλημα.
Σχεδόν παρόμοιες καταστάσεις παρουσιάζονται και σε πολλά άλλα σωματεία, όπου οι διοικήσεις χρωστούν σε παίκτες και προπονητές. Θα ισχυριστεί κανείς ότι είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, όμως αυτά συνέβαιναν και πριν, τίποτε όμως δεν έγινε για να μην ξανασυμβούν. Πρώτος υπεύθυνος είναι η ομοσπονδία που δίνει μάλιστα το καλό παράδειγμα με το να χρωστά χρήματα στους διεθνείς, αλλά και γιατί δεν τράβηξε ποτέ από το αυτί κάποιον παράγοντα που κοροϊδεύει τους παίκτες και τους προπονητές. Kαι αυτό δεν έγινε, γιατί από τους παράγοντες  είναι που παίρνει τις ψήφους και όχι από τους παίκτες.
Πλησιάζει μάλλον το "Τέλος Εποχής" του ελληνικού Πόλο, καθώς όπου και να κοιτάξεις θα βρεις τρύπες, το σύστημα είναι διάτρητο, αφήστε που έχουμε αρχίσει να γινόμαστε και ξεφτίλα διεθνώς.
Η φετινή χρονιά έφερε επιτυχίες στα σωματεία, σε άνδρες και γυναίκες και αυτές μέχρι την ολοκλήρωση της χρονιάς μπορεί να γίνουν πολύ μεγάλες, όμως προβλέπω ότι πολύ δύσκολα θα πανηγυρίσουμε ξανά τέτοιες επιτυχίες στα επόμενα χρόνια.
Ο Κώστας Κολοκυθάς αποθανάτισε με το φακό του τη τελευταία συμμετοχή των τριων ξένων παικτριών της Γλυφάδας, που με απόφαση της διοίκησης βρίσκονται πλέον στο δρόμο της επιστροφής προς τις πατρίδες τους.