18.03.18
Βαγγέλης Πάτερος "Δεν μας βοηθάει ο Προγραμματισμός" Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας - Φωτό: Κώστας Κολοκυθάς   
26.03.09


Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βαγγέλης Πάτερος μίλησε στον Sentra 103,3 για την κλήρωση με την Μλάντοστ για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

«Η κληρωτίδα έβγαλε τέσσερα περίεργα ζευγάρια. Δύο ζευγάρια πιο εύκολα και δύο πιο δυνατά. Εμείς ίσως να είχαμε λίγο μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας αν κληρωνόμασταν με την Γιουγκ. Τα πράγματα πλέον αρχίζουν να γίνονται πολύ δύσκολα για όλους. Εκτός από την Βάσας και την Πρίμορατς οι άλλες έξι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η Μλάντοστ επιθετικά δεν είναι τόσο δυνατή. Αν καταφέρουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας και την κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ, τουλάχιστον στον Πειραιά, τότε εύκολα ή δύσκολα θα περάσουμε στο Final-4 και θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε.

Περιμένουμε τα παιδιά που είναι τραυματίες. Τώρα χωρίς τους τραυματίες δεν μπορούμε να βγάλουμε τον όγκο της προπόνησης. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε αρκετά μεγάλο αβαντάζ οπότε δεν μας ανησυχεί ακόμα και αν στραβοπατήσουμε κάπου, που δεν το βλέπω μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Δεν μας ενδιαφέρει το νικηφόρο σερί. Το θέμα είναι να βγαίνεις πρώτος είτε κάνοντας μια ήττα είτε χωρίς.

Η έλλειψη ανταγωνισμού δεν μας βοηθάει, ούτε εμάς ούτε τον Πανιώνιο στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία, όπως δεν μας βοηθάει ούτε ο προγραμματισμός, καθώς στις 8 του μήνα παίζουμε ευρωπαϊκό παιχνίδι και στις 9 μπορεί να φεύγουμε για την Πτολεμαϊδα για το Final-4 του Κυπέλλου.

Είναι πολύ μικρές οι αποστάσεις για να μπορέσεις να προετοιμαστείς κατάλληλα. Το μεγάλο βάρος βέβαια πέφτει στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι και λιγότερο στο Κύπελλο. Είναι ωραίο να γίνεται αποκέντρωση αλλά θα μπορούσε να βρεθεί για όλες τις ομάδες μια πιο βατή ημερομηνία. Ο Ολυμπιακός μέσα σε 15 μέρες θα παίξει δύο από τους βασικούς του στόχους. Το Κύπελλο και την είσοδο στο Final-4».