23.09.18
Κώστας Λούδης "Πρώτος στόχος η νίκη" Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας - Φωτό: Κώστας Κολοκυθάς   
07.04.09
loudis_photo

Ο προπονητής του Πανιωνίου Κώστας Λούδης μας μίλησε για τον αυριανό πρώτο τελικό του Len Trophy, που δίνει η ομάδα του με αντίπαλο την ουγγρική Ζέγκεντ, στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης στις 20.00.
Απάντησε στις ερωτήσεις μας, όπως επίσης αναφέρθηκε και στον στόχο της ομάδας του στο Final-4 του Κυπέλλου που θα γίνει στις 11&12 Απριλίου.


Ο Πανιώνιος φέτος γράφει τη δική του ιστορία και είναι έτοιμος να προσθέσει με χρυσά γράμματα άλλη μια επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού πόλο. Όταν ξεκίνησε η χρονιά τα περίμενες όλα αυτά;
Ο Πανιώνιος φέτος με αμιγές ελληνικό ρόστερ είχε σαν στόχους τη συμμετοχή στους 2 τελικούς της Ελλάδος και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Σίγουρα κανένας  δεν περίμενε μετά τον αποκλεισμό από την EuroLeague η ομάδα να συνεχίσει με τέτοιες εμφανίσεις απέναντι σε σπουδαίους αντιπάλους στο Len Trophy. Αντίθετα εμείς στην ομάδα γνωρίζαμε ότι η ομάδα μπορούσε φτάσει ψηλά χωρίς βεβαία να μιλάει κανείς για τελικό.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η ομάδα αγωνίζεται με καθαρά ελληνική σύνθεση χωρίς κανένα ξένο παίκτη, και ενώ παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στην ομάδα με τραυματισμούς και μάλιστα σε κρίσιμα παιχνίδια η ομάδα είχε τις εφεδρείες να τα ξεπεράσει. Θέλω να μου πεις λίγα λόγια για αυτό.
Αυτό επιτεύχθηκε μέσα από πολλή δουλειά συγκέντρωση ηρεμία και κοιτάζοντας τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, παρόλο το ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με τεραστία ιστορία όπως η POSILLIPO ή BARCHELONA αλλά και πολλά προβλήματα τραυματισμών βασικών παικτών. Σημαντικό ρολό έπαιξε η προσπάθεια των νέων παιδιών όπου είναι και η πλειονότητα στην ομάδα, που παρόλο το ότι για όλους αυτούς, όλα αυτά είναι κάτι πρωτόγνωρο κάλυψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους τραυματίες.

Τώρα, ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για τους τελικούς, τι θα επιδιώξετε στον πρώτο τελικό που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη;
Στόχος μας στον πρώτο αγώνα είναι η νίκη και από κει και πέρα αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες του αγώνα να προσπαθήσουμε να πάρουμε μια διαφορά.

Θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για την αντίπαλό σας, ποιο είναι το ατού της και τι θεωρείς ότι μπορεί να είναι το αδύνατο σημείο της;
Η SZEGET είναι μια τυπική ουγγρική ομάδα όπου τα όπλα της είναι η δύναμη και το περιφερειακό σουτ. Στο σημείο το οποίο πιστεύω ότι έχει αδυναμία είναι στη θέση του φουνταριστού.

Οι τραυματισμοί των παικτών ξεπεράστηκαν; Υπάρχει κάτι που να σε ανησυχεί;
Το μοναδικό πρόβλημα που παραμένει αυτή τη στιγμή είναι του Θωμάκου, ο οποίος όμως θα αγωνιστεί. Αυτό που με ανησυχεί είναι το να ξεπεράσουν γρήγορα το δεδομένο άγχος οι νέοι μας.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο διεξάγεται το Final-4 του Κυπέλλου, τι στόχους έχετε;
Το Final-4 δυστυχώς περνάει σε δεύτερη μοίρα και λέω δυστυχώς για τον προγραμματισμό της ομοσπονδίας. Είναι στόχος να πάει η ομάδα στον τελικό και να διεκδικήσει το κύπελλο αν και είναι πολλή δύσκολο μετά από έναν ευρωπαϊκό τελικό μέσα σε 2 μέρες να έχεις μετακίνηση και να πρέπει παίξεις 2 δύσκολα παιχνίδια.
Ελπίζω να μην έχουμε τραυματισμούς έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικούμε και το κύπελλο.