23.09.18
Γιώργος Κατσούλης "Ο αγώνας έχει ήδη κριθεί..." Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας   
28.04.09
g_katsoulis_photoΟ προπονητή του Εθνικού Γιώργος Κατσούλης, μας μίλησε για το κρίσιμο παιχνίδι που δίνει αύριο η ομάδα του στη Κρήτη με τα Χανιά.
Και για τις δυο ομάδες ο αγώνας είναι κάτι παραπάνω από τελικός, καθώς κρίνεται η παραμονή τους στην Α1 κατηγορία των Ανδρών.


- Γιώργο, ανέλαβες στη μέση της χρονιάς τον Εθνικό με πολλά προβλήματα. Θέλω να μου πεις λίγα λόγια για αυτή την απόφαση.
- Ήταν συγκεκριμένα 8 αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Πολλοί είπαν ότι ρισκάρω πολλά πράγματα, αλλά εφόσον ζητήθηκε η βοήθειά μου από ανθρώπους που έχουν αρκετά μεγάλη ιστορία στο χώρο του πόλο και επειδή εκπροσωπούν και ένα σύλλογο με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, μου ήταν δύσκολο να αρνηθώ.
Είναι μια άβολη κατάσταση, γιατί το στυλ της δικής μου δουλειάς χρειάζεται χρόνο και καλή προαγωνιστική περίοδο προετοιμασίας για να αφομοιωθεί, αλλά επιλέγοντας πράγματα απολύτως βασικά, καταφέραμε να έχουμε ένα στυλ προπόνησης που βοηθάει τους παίκτες να καταλάβουν καλύτερα το παιχνίδι και να είναι πιο αποτελεσματικοί.
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω καθημερινά, δεν χρειάζεται τώρα να μιλήσω. Απλά είναι πάρα πολλά, πολύ περισσότερα απ' ότι αντέχει η Α1 κατηγορία. Όμως τα καταφέρνουμε...


- Τη Τετάρτη δίνεται στα Χανιά ένα αγώνα πολύ κρίσιμο, που θα κρίνει μια ολόκληρη χρονιά, αφού Εθνικός και Χανιά ισοβαθμείτε και το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα κρίνει ποια ομάδα θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στην Α2. Τι πιστεύεις γιʼ αυτό το παιχνίδι;
- Ο αγώνας έχει ήδη κριθεί... απλά δεν γνωρίζουμε το τελικό αποτέλεσμα. Και το τελικό αποτέλεσμα, θα βοηθήσει και τις δυο ομάδες να ανασυνταχθούν και να επιστρέψουν την ερχόμενη σεζόν πιο νοικοκυρεμένες και οργανωμένες στο water polo.


- Η ομάδα έχει προβλήματα τραυματισμών; Υπάρχει κάτι που να σε ανησυχεί ενόψει αυτού του αγώνα;
- Για τον αγώνα είμαστε έτοιμοι, ανησυχώ για το ταξίδι με το αεροπλάνο. Έχουμε παίξει δεκάδες φορές στα Χανιά και γνωρίζω τις ειδικές συνθήκες που θα επικρατούν την Τετάρτη, το ίδιο και οι παίκτες μου.