18.03.18
Πρόγραμμα 22ης Αγωνιστικής Α1 Ανδρών 2008-2009 Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας - Φωτό: Κώστας Κολοκυθάς   
30.04.09
Oly_Chr_Afroud.jpg picture by water-polo_gr

Με τη διεξαγωγή της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής το Σάββατο 2 Μαΐου ολοκληρώνεται η Α1 Ανδρών. Σ' αυτή την αγωνιστική θα κριθεί η δεύτερη θέση που δίνει την απευθείας πρόκριση στην ημιτελική φάση των Play Offs και τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Όπως επίσης και η έκτη θέση που δίνει το δικαίωμα στα Play Offs. Τη δεύτερη θέση διεκδικούν Παναθηναϊκός και Πανιώνιος, ενώ την έκτη Βουλιαγμένη, Φάληρο και ΝΟ Πατρών.
Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στη Πάτρα το ΝΟ Πατρών. Στη Χίο η τοπική ομάδα θα αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό που θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση.
Ο Πανιώνιος θα αγωνισθεί στο Φάληρο όπου θα επιδιώξει τη νίκη ελπίζοντας σε στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού για να πάρει τη δεύτερη θέση.
Η ΝΕΠ θα έχει εύκολο έργο στη Πάτρα με αντίπαλο τον Εθνικό που πλέον οριστικά έχει χάσει τη μάχη της παραμονής και θα αγωνιστεί στην Α2 την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Η Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει στο Λαιμό τα Χανιά, όπου με νίκη θα εξασφαλίσει την έκτη θέση που οδηγεί στα Play Offs, εκτός και αν το Φάληρο νικήσει τον Πανιώνιο οπότε τη πρόκριση θα πάρει  το Φάληρο καθώς έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Τέλος στη Θεσσαλονίκη Ηρακλής και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν σ' ένα αγώνα χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ο πρώτος έχει απο καιρό ετοιμάσει τις αποσκευές του για την Α2, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον ελπίδες για μια θέση στα Play Offs.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 2 Μαΐου 2009
15.30 Κολ. Αντ. Πεπανός ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
(Κουρέτας, Μπουδραμής)

16.00 Κολ. Φαλήρου ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
(Σταυρίδης, Μοίραλης)

16.00 Κολ. Ποσειδώνιο ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ
(Αχλαδιώτης, Κυράνης)

16.00 Κολ. Εθν. Πειραιά ΕΘΝΙΚΟΣ - ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ
(Σκαλοχωρίτης, Μπιράκης)

16.00 Κολ. Βουλιαγμένης ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΧΑΝΙΑ
(Δαμιανάκης, Κατσαρός)

16.00 Κολ. Ιωνικό ΧΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Σπανούδης, Βασιλείου)