23.09.18
Κική Λιώση "Στόχος η οκτάδα" Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας - Φωτό: Κώστας Κολοκυθάς   
16.07.09
http://i280.photobucket.com/albums/kk179/water-polo_gr/players/KIKI_LIOSI_PHOTO.jpg?t=1247751004Η αρχηγός της εθνική μας ομάδας των Γυναικών Κική Λιώση λίγες ώρες πριν αποχωρήσει για την Αιώνια Πόλη όπου θα συμμετάσχει με την ομάδα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μας μίλησε για τους στόχους τόσο της ίδιας όσο και της ομάδας της.

-  Ποίοι είναι οι στόχοι της ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης;
- Βασικός στόχος της ομάδας είναι η είσοδος στην οκτάδα.  Είναι ένας στόχος αρκετά δύσκολος γιατί έχουμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και ένα πολύ δύσκολο χιαστί, θα πρέπει να κερδίσουμε ομάδες που είναι πάντα μέσα στα μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

- Υπάρχει κάτι που να προβληματίζει την ομάδα και το τεχνικό επιτελείο της (τραυματισμοί κλπ);
- Η απουσία της Λαρά τις τελευταίες 15 μέρες που έλειπε στο εξωτερικό για προσωπικούς της λόγους και δεν έχει κάνει προπόνηση σχεδόν καθόλου και η Ρουμπέση που έχει το πρόβλημα με το σπασμένο δάχτυλο του δεξιού της χεριού, η οποία όμως κάνει προπόνηση κανονικά και το έχει δεμένο.

- Ποιες ομάδες πιστεύεις θα πρωταγωνιστήσουν σ' αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
- Νομίζω ότι η Αμερική, Ρωσία, Αυστραλία, Ουγγαρία και Ιταλία θα παλέψουν για ένα μετάλλιο.

- Ποιους προσωπικούς στόχους έχεις γι΄αυτό το πρωτάθλημα και για τη συνέχεια;
- Αν καταφέρουμε και μπούμε στην 8αδα νομίζω ότι είναι τεράστια επιτυχία γιατί είμαστε πολύ νέα ομάδα με παίχτριες οι οποίες δεν έχουν παίξει ποτέ σε μεγάλες διοργανώσεις, με απειρία και τώρα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο. Αυτό που σκέφτομαι και θέλω είναι να είμαστε στο Λονδίνο το 2012!
Θέλουμε χρόνο και δουλεία και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά να είναι δίπλα μας αυτοί που πρέπει να και να μας βοηθήσουν για την συνέχεια. Νομίζω ότι τον τελικό στόχο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα τον πετύχουμε.