20.10.17
Δηλώσεις για εμφάνιση Γυναικών στη Μελβούρνη Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Διονύσης Δάρρας   
04.04.07
Στα συμπεράσματά τους από την παρουσία της Εθνικής μας ομάδας πόλο γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης, αναφέρθηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κούλης Ιωσηφίδης και η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Βούλα Κοζομπόλη.

Ιωσηφίδης: «Η 8η θέση δεν είναι καθόλου ωραία. Δεν είναι τιμητική και μας λυπεί πάρα πολύ, ειδικά όταν τα τελευταία χρόνια έχουμε κατακτήσει κάποιες σημαντικές διακρίσεις. Ολα τα παιχνίδια χάθηκαν στο γκολ. Η ομάδα όμως δεν είχε ψυχικά αποθέματα. Με βάση την εικόνα του αγώνα με τη Ρωσία, αν εκείνες προηγούνταν στο σκορ, εμείς δεν θα το γυρνούσαμε ποτέ το ματς.
Εδώ δεν καταφέραμε να το κρατήσουμε. Δυστυχώς δεν έχουμε το εύκολο γκολ από την περιφέρεια, ενώ αντιμετωπίζουμε πρόβλημα και στην παίκτρια παραπάνω. Δεχόμαστε εύκολα το γκολ, αλλά δεν το βάζουμε. Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά. Το διάστημα προετοιμασίας της Εθνικής είναι μικρό. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για δουλειά».

Κοζομπόλη: «Φυσικά και η 8η θέση δεν ήταν στόχος. Είμαστε στενοχωρημένες και απογοητευμένες. Αρχίσαμε καλά τη διοργάνωση, αλλά μετά δεν ξέρω τι πάθαμε. Σε κάθε παιχνίδι είχαμε ένα νεκρό διάστημα που μας κόστιζε. Ο αποκλεισμός από την 4άδα μας πείραξε. Μετά υπήρξε απογοήτευση και αυτό ήταν κάτι ομαδικό. Ολα ήταν θέμα ψυχολογίας και όχι ικανοτήτων.
Η ομάδα θα πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα. Είναι πολλά τα γκολ που δεχόμαστε. Θα πρέπει να κατέβουμε στα 6-7 τέρματα. Από την άλλη φαίνεται ότι έχουμε καλή επίθεση, αλλά υπάρχει πρόβλημα στην παίκτρια παραπάνω. Θα πρέπει να υπάρχει καθαρό μυαλό».